Quefir d'aigua

13.5.12

Ara que arriba l'estiu, i amb ell la calor, he deixat de preparar Quefir de Llet i he començat amb el Quefir d'Aigua, ja que és molt més refrescant.
El sistema d'elaboració és semblant.

Per començar vaig netejar els grànuls de quefir, ja que amb ells havia preparat molts quefirs de llet, i els vaig deixar amb aigua (sense clor) durant 36 hores. Passat aquest temps vaig repetir la neteja i els vaig deixar 36 hores més en aigua.

A partir d'aquí, quan ja tenim els grànuls nets, posem en un recipient (per 1 litre d'aigua):

  • 3 cullerades soperes de sucre integral.
  • 1/2 llimona netejada i tallada en 4 parts.
  • 2 orellanes trossejades, o qualsevulla atre fruita seca dolça. Serveix per evitar la fermentació alcohòlica i endolcir la beguda.
Ho remenem ben remenat i hi afegim:
  • 3 cullerades soperes de grànuls de quefir.
Tornem a remenar i ho deixem en repòs un mínim de 36 hores, podent-ho remenar de tant en tant amb una cullera de fusta. recordeu de deixar de banda tots els objectes metàl·lics ja que poden reaccionar amb el pH del quefir.


Publicacions relacionades

0 comentaris