Llistat Fi del Món

15.12.12

Fa uns 800 anys, un maia va dir que aquest divendres s'acabaria el món. Curiós: ni els millors economistes poden preveure com estarà la cosina d'en Risc el proper diumenge, i un senyor del Yucatan, amb 8 segles d'antelació, escriu que precisament aquest divendres tot se'n va a fer punyetes.Tenim només una setmana per preparar-nos... Però com? On es venen kits adequats per això? L'Últim Supervivent ha fet algun programa especial? En què consistirà aquesta Fi del Món? Serà un cataclisme geo-climàtic? Un virus? Una invasió alienígena? L'Apocalipsis cristià? Les màquines es revelaran? Ordes de zombies vagaran pels carrers? ...?

Personalment, vist la immensitat d'aquest camp de possibilitats, m'he documentat a fons i he creat la meva Llista de la Compra per la Fi del Món. Aquesta, a part de multitud d'aliments en conserva, està formada per:

 1. - Plantes d'hortalisses i arbres fruiters. I llavors per plantar-ne més. (Revolution i 28 Days Later)
   
 2. - La via Michelin, per tenir localitzades totes les carreteres (The Road i Mad Max), les gasolineres, supermercats, i presons. (The walking Dead)
   
 3. - Un gos. A totes les pel·lícules apocalíptiques el protagonista en té un. (I am Legend)
  I a poder ser un Pastor Alemany perquè detectés possibles amenaces robots, cyborgs o androides. (Terminator, Blade Runner...)
 4. - Bidons de gasolina. Pel cotxe o per poder-la comercialitzar. (Mad Max)
   
 5. - I si haguéssim de comercialitzar, centenars de cartrons de tabac i un pot amb terra. (Waterworld)
   
 6. - Llanternes amb dinamo, per si s'acabés l'electricitat. (Revolution)
   
 7. - Un porc, per produir metà. (Mad Max Beyond Thunderdome)
   
 8. Armes:
  • Una ballesta. No sé perquè però tothom en porta (Daryl Dixon,  Max Rockatansky, Jason Neville, etc) i en el nou món post-apocalíptic no voldria pas desentonar.
  • Una destral. La típica eina per lluitar contra un possible exèrcit zombie. Encara que podria canviar-ho per una falç per donar-li un toc més català.
    
 9. - Carros de supermercat per blindar l'entrada de casa. (28 Days Later)
  Nota mental: m'haig d'acabar d'organitzar per com els vaig a buscar, i on els emmagatzemo fins divendres.
 10. - Bengales per si em topés amb algun Tiranosaure Rex afamat i l'hagués de despistar. (Jurassic Park)
   
 11. - Una zòdiac. Si, mai se sap com estarà el nivell del mar; i per salvar la situació ja farà el fet. (2012)-
   
 12. - La maquineta per transformar els orins en aigua (Waterworld), que els de la NASA ja saben com fer-ho. 
  I si no pogués ser, uns centenars de cubells per cobrir el terrat de casa per aprofitar l'aigua de la pluja. (28 Days Later)
 13. - Un barret o mocador per protegir-me de les mirades dels satèl·lits (Resident Evil 3: Nemesis) i uns ulls de recanvi per si ens controlen via lectors oculars. (Minority Report)
   
 14. Brides i tenalles per entrar i sortir de tancats metàl·lics sense problemes (The walking Dead).
   
 15. - Un rellotge de polsera de corda amb alarma, i el calendari del pagès dels propers anys per saber quan es pon el Sol cada dia. (I am Legend)
   
 16. - Un xiulet per gossos, no sigui que em trobés al bell mig de la Cúpula del Trueno lluitant contra el Maestro Golpeador! (Mad Max Beyond Thunderdome)
   
 17. - Material odontològic per arrencar-me els queixals si m'hi posessin xips de control. (12 Monkeys).
   
 18. - Ulleres de submarinisme, no fos cas que em contagiés d'algun virus per l'ull (28 Days Later), que ja seria mala sort!
   
 19. - Una càmera de visió calòrica per detectar possibles depredadors.
   
 20. - Imants molt potents per treure'm bombes pel nas (Fortress, M:i:3 i Total Recall).
   
 21. - Unes ulleres i un mòbil, que no sigui que em topi amb en Morpheo. I la guia de telèfons per poder trucar en Tanque i que em cerqués una sortida. (Matrix)
   
 22. - Una bombona d'oxigen perquè pugui respirar quelcom quan arribés el vent carregat d'enzimes (The happening).
   
 23. - Un CD amb l'ILoveyou o el Motaba, per fotre enlaire el sistema de seguretat de la Nau Nodrissa dels invasors extraterrestres. (Independence Day)
   
 24. - Equipament semblant al del camp Base de l'Everest, per si l'ull de la tempesta passés per damunt de casa. (The Day After Tomorrow)
   
 25. - Un solenoide de recanvi pel cotxe no sigui que uns alienígenes ens enviïn polsos electronagnetics i ens espatllin els cotxes. (The War of the Worlds)
   
 26. - Una nevera enorme per poder-m'hi amagar en cas d'una explosió nuclear (Indiana Jones and the Kingdom of the Crystal Skull), i crema solar factor 10.000. Això últim no sé si a la farmàcia de la cantonada n'hi ha, però la Sarah Connor no va parar de repetir-ho a Terminator 2.
   
 27. - Un manac de cartes de Correus, per si m'hagués de refugiar en un poblat post apocalíptic fent-me passar per carter.(The Postman)
   
 28. - Una mica de plutoni. Mai se sap quan necessitaràs generar una corrent d'1,21 gigawats (Back to the Future).
   
 29. - Un entrecot putrefacte per portar penjat del coll i evitar que els "caminantes" m'oloressin (The walking Dead).
   
 30. - Una caixeta amb sal de La Comarca i altres especies. Ves a saber quan podríem caçar un conill! (The Lord of the Rings: The Two Towers).
   
 31. - Un mitjons de recanvi, a poder ser amb sola de goma o cautxú, que no sigui que uns terroristes llencin vidres pel terra anant jo descalç. (Die Hard).
   
 32. - Mata-rates. Tècnicament no em treuria de cap situació, però com a minim tocaria la morals als Visitants. (serie V)
   
 33. - Garrafes de cianur, per fer disminuïr la líbido de l'únic possible drac mascle del planeta, i així acabar amb la seva possible descendència. I una granota ignífuga mentre esperem la mort natural d'aquestes bestioletes. (Reign of Fire)
   
 34. - Rotllos de paper d'alumini per poder-ne fer barrets i així evitar que els alienígenes ens llegeixin els pensaments. (Signs)
 35. - Una pilota per transformar-la en el Sr. Wilson (Cast Away) o un maniquí per poder parlar amb algú si em quedés sol. (I am Legend)
   
 36. - Un xiclet, un clip i una navalla suïssa. No apareixen a cap pel·lícula apocalíptica, però l'Angus McGiver feia meravelles amb aquestes tres coses.
   
 37. - Estaques, bales de plata, alls, crucifixos, aigua beneïda i llum ultraviolada. Si, ningú ha pensat en els vampirs i licantrops?
   
 38. - I per últim, unes pastilles eutanàsiques per si la cosa es posa molt malament (Children of Men).

Què hi afegiries tu?

Publicacions relacionades

0 comentaris