Doodle de la Via Catalana

5.9.13

Reagrupament ha engegat una campanya per poder demanar a Google que el Doodle de La Diada es dediqui a la Via Catalana. El partit polític facilita, des de la seva pàgina web, enviar un mail "per a sol·licitar a Google que la Via Catalana sigui el tema del doodle de l'Onze de Setembre d'enguany per tal de donar a conèixer al món la voluntat del poble català d’assolir la independència per la via pacífica i democràtica".

Doodle (només visible a Espanya) sobre els castellers de l'1 d'octubre de 2006.

El Doodle és la imatge del logotip que el cercador Google mostra als seus usuaris, a nivell estatal/nacional o a nivell mundial, i que durant molts dies a l’any s’adapta a efemèrides concretes.

El primer doodle va nèixer al 1998 i es va fer servir per indicar que l'empresa participava al Burning Man festival. Aquest canvi en la portada del buscador va crear simpatia pels seus usuaris i va provocar que se'n comencessin a fer per commemorar festes familiar, aniversaris i altres efemèrides.

Actualment els doodles són creats per un equip d'il·lustradors i dissenyadors gràfics de la companyia i se'n poden proposar enviar mails a proposals@google.com, tot i que ja anuncien que reben infinitat de correus al dia i que és complicat filtrar tota la informació.

Com adherir-se a la campanya?

Enviant un mail a proposals@google.com, o fent servir el formulari de Reagrupament que alhora serveix per contabilitzar el nombre de sol·licituds enviades.

És possible que Google creï aquest Doodle?

Tenint en compte que entre els sol·licitants i Google hi ha Google Espanya, i que els doodles no s'han posicionat mai políticament, és bastant complicat que aquest dia el dediquin a la Via Catalana. Per altre banda els catalans tenim la mala sort que la nostra Diada Nacional coincideix amb els atemptats de les Torres Bessones de New York.

Suposo que tindríem més possibilitats si la proposta anés més encarada només a la diada nacional o la commemoració de la darrera defensa de Barcelona en la Guerra de Successió. I encara més si il·lustradors catalans enviessin les seves propostes a Google per facilitar-los la feina.

Tot i així com a mínim servirà per fer-ne ressò i tenir l'equip Doodlaire més conscienciat amb la llibertat del poble català..

Alguns doodles destacats:


161è aniversari d'Antoni Gaudí's, 21 de juny de 2013

125è aniversari de l'Exposició Universal de Barcelona, 20 de maig de 2013

Fi del calendari Maia, 21 de desembre de 2012

40è aniversari de "Sesame Street", el 10 de novembre de 2009

Aniversari de H.G. Wells, el 21 de setembre de 2009


I... un possible doodle de la Via Catalana:


_____________________________________

Publicacions relacionades

2 comentaris