R.I.P.D. Departament de Policía Mortal

23.9.13

Els “homes de negre” dels cadàvers.

Aquest és la segona versió cinematogràfica d’un còmic que dirigeix Robert Schwentke. A l’octubre de 2010 ens presentava RED, i en aquesta ocasió porta a la gran pantalla RIPD, de Peter M. Lenkov, guionista de Demolition Man i Universal Soldier II i III entre d’altres.

En aquesta còmica aventura d’acció, Jeff Bridges y Ryan Reynolds encarnen a dos difunts agents del Departament de Policia Mortal, amb la missió de mantenir lliure La Terra dels qui ja haurien d’estar criant malves i es neguen a fer via cap a l’ “Altre Barri”.
De la mà de l’àntic sheriff Roy Pulsifer (Jeff Bridges), el nou policia del “Més Enllà” Nick Walker (Ryan Reynolds) haurà d’aprendre el funcionament del seu nou càrrec, sota la supervisió constant del Departament d’Assumptes Eterns. Als recents socis policials els hi tocarà llimar les diferències a l’hora que desentranyen un pla que pretén canviar l’ordre còsmic establert.

El pobre policia Nick Walker, mentre debat sobre si ser Alonzo Harris o William Somerset, es trobarà sent un nou Home de Negre versió Sexto Sentido. Els mateixos decorats i artefactes dels Agents K i J estaran a disposició de tot un departament de policia que sembla més el control duaner entre Góndor i Mórdor.
I mentre s’habitua a Matrix i a la seva nova condició policial, farà de voayer de la seva antiga vida, com l’Oficial Murphy, i intentarà protegir la seva estimada a l’estil Sam Wheat, però amb l’aparença d’un Saltador Quàntic.

La nova parella d’agents de R.I.P.D., amb la mateixa relació que en Martin Riggs i en Roger Murtaugh, seran els nous Superagents 86, predecessors de l’agencia de Van Helsing. I mentre tomben per Boston, fent de Bad Boys, descobriran que el Hombre Sin Sombra no porta la medalleta de Sant Judes Tadeu, com Jim Malone, sinó una d’en Constantine; i així amagar que és l’americanitzat Grigori Rasputín.
Realitzaran la conducció de Jackson Curtis a 2012 per convertint-se en Columbus i Tallahassse treballant a la divisió Fringe, amb el mateix dilema moral que algun cop pateixen tots els herois: salvo el món o salvo a la meva parella?
I finalment evitaran la ruptura en el continu Espai-Temps i els enamorats es podran acomiadar sense necessitat de la mediació de l’Oda Mae.

La trama resulta poc enginyosa, però és divertida i els efectes especials són prou bons. Recomanable per passar una estona entretinguda.

TÍTOL ORIGINAL: R.I.P.D. Rest In Peace Department
GÈNERE: Acció, Thriller, Ciencia Ficció,Còmica
DIRECTOR: Robert Schwentke
REPARTIMENT: Ryan Reynolds, Jeff Bridges, Kevin Bacon, Mary-Louise Parker, Stephanie Szostak, Robert Knepper, James Hong, Mike O'Malley, Marisa Miller, Devin Ratray, Larry Joe Campbell, Zoe Aggeliki, Josh Sussman, Catherine Kresge, Alexandra East
GUIÓ: Phil Hay, Matt Manfredi
ORÍGEN: EEUU
DATA D’ESTRENA: 20 de setembre de 2013

Publicacions relacionades

2 comentaris

 1. doncs la crítica no la deixa massa bé, mira que en diu el New York post

  Qualsevol pel · lícula que surti aquest any, excepte 'RIPD' s'ha d'aturar i fer un gran sospir d'alleujament: la possibilitat de qualsevol d'elles de portar-se el títol de pitjor pel · lícula del 2013, a partir d'avui, gairebé ha desaparegut

  ResponElimina
  Respostes
  1. Hola Pons.
   La pel·lícula no és res de l'altre món, Només un batibull d'escenes copiades amb un argument que sembla la nova versió de M.I.M. Tot i així a mi m'ha resultat entretinguda.

   (Evidentment no per anar-la a veure al cine)

   Elimina