Barcelona nit d'estiu

6.9.13

6 històries d'amor sota l'estela del cometa Rose

Avui seria més fàcil comentar la tercera entrega de les Cròniques de Riddick, on Vin Diesel torna a encarnar a l'universalment conegut assassí que es va modificar els ulls per veure-hi a la foscor. A Pitch Black (2000) va lluitar contra depredadors nocturns, a les Cròniques de Riddick (2004) s'enfronta als Necromongers, i ara li tocarà el torn a uns quants alienígenes carnívors més i nous caça-recompenses.

També podria parlar de l'obra del doblador i Creu de Sant Jordi Joaquim Díaz, qui va posar veu, entre d'altres, al Compte Dooku (Star Wars), a en Petitó (Li deien Trinitat), a l'Albus Dumbledore (Harry Potter), al Dr. Price (Hotel Fawlty), a en Sir Leigh Teabing (El Codi Da Vincci), a en Gerald O'Hara (Allò Que El Vent S'Endugué), i a en Bilbo Saquet (El Senyor dels Anells i El Hobbit: un viatge inesperat).

No són pas menys, però ja ens hi centrarem més endavant, ja que avui s'estrena, de forma oficial als cinemes de tot Catalunya, la pel·lícula de Dani de la Orden "Barcelona Nit d'Estiu".

Aquesta es centra a Barcelona, durant la nit del 13 d'agost de 2013, quan un cometa ha de deixar-se veure pel cel de la Ciutat Comtal, i repassa a batzegades 6 històries d'amor:
- La Roser (Mar del Hoyo) es retroba amb una antiga parella.
- La Laura (Bàrbara Santa Cruz) i en Carles (Miki Esparbé) potser seran pares.
- El primer amor d'en Guillem (Francesc Colomer).
- L'Oriol (Bernat Saumell) i l'Adrià (Cristian Valencia), enamorats de la mateixa noia.
- En Marc (Luís Fernández) i en Jordi (Àlex Monner) i la seva relació fins ara "secreta".
- I en Joan (Joan Dausà), que ha convidat a sopar a casa seva a tots els seus amics, i qui jugaran al "Jo mai mai", títol de la cançó de Joan Dausà (qui interpreta a en Joan) i inspiradora de tot aquest projecte.

La pel·lícula tracta el gran tema de l'amor, però a l'estil català, com ens han acostumat els finals de temporada de totes les telenoveles catalanes emeses per TV3: deixant aquell regust de certa amargor sense el qual no arribaria a tocar la fibra cardíaca. No arriba a ser com escoltar “Com anar al Cel i Tornar”, no recomanable en periodes depressius, però si que t'evita patir d'una pujada de sucre com en les pel·lícules hollywoorines. Amor clar i català.
Més que el trailer oficial, podeu veure el videoclip “Jo mai mai” (de Joan Dausà i els tipus d'interès) per fer-vos-en una petita ideia.


Però el més important de “Barcelona nit d'estiu” no és el resultat final, sinó tot el projecte i el treball que hi ha darrere, i amb el que tot l'equip ha aconseguit contagiar d'il·lusió mitja Catalunya.
Precisament fa quinze dies que un amic, en Carles, em va obligar a veure el vídeo on el director explica el procés de creació de la pel·lícula. Això em va portar a llegir totes les entrades que han fet al blog oficial (barcelonanitdestiu.com), sent aquests els previs per un millor clímax al veure la pel·lícula, i descobrint que darrere aquests 76 minuts no hi ha només 6 històries d'amor, sinó la de tot l'equip d'aquest projecte i la dels milers de fans que ja l'han vista o ho faran en els propers dies.Crítica publicada a Cultura Penedès


Publicacions relacionades

0 comentaris