Omnívors

20.9.13

La preqüela d'un possible programa de gastronomia antropòfaga. 

 Oscar Rojo intenta sacsejar-nos de nou la moralitat amb la seva segona pel·lícula. Dos anys després del seu Brutal Box ens presenta Omnívors, un film basat en els restaurants clandestins de Cuba i que acaba introduint-nos en el món del canibalisme d'alt estànding.


Marcos Vela (Mario de la Rosa) és un crític gastronòmic que rep l'encàrrec d'escriure un llibre sobre restaurants clandestins. Entre plat i plat s'anirà submergint en tot aquest món, com en Cornelius cercant el millor grup d'auto-ajuda, fins descobrir un club gastronòmic bastant peculiar.

Amb la topada mal aconseguida entre un nen antropòfag i la guàrdia civil de "Los Lobos de Arga", el film té un mal començar recorrent a la típica i tòpica escena d'un passat apagesat obscur. Sortosament de seguida canvia a una Tesis Sota El Sol De La Toscana fins arribar a topar-se amb els comensals del dr. Lecter a l'inici de El Drac Roig. Aquest però, amb consciència del que tenen al plat: com si els clients de la sra. Lovett coneguessin la procedència de les empanades de carn.

No hi cerqueu una "Fonda sangrienta", cap "masacre del microondas", ni la mare d'en Lionel menjant-se la seva pròpia orella. El gore es deixa veure poc, i la pel·lícula busca aquella tensió de quan veus com el personatge està entrant a la gola del llop. I en certa manera ho aconsegueix.
Però tot plegat no deixa de recordar l'Hostal d'en Tarantino centrat més en el canibalisme. Només faria falta que tot portessin el mateix tatuatge del club.

Concloent, el desenvolupament del guió és bo, però peca de ser massa previsible i treure poc suc a algunes interpretacions dels personatges que podrien ser molt bones. Tot i ser molt millor que Brutal Box, aquesta obra de Oscar Rojo segueix deixant-te un regust pobre a la boca. Mai millor dit.
Esperarem la tercera.

TÍTOL ORIGINAL: Omnívoros
GÈNERE: Terror, Crim
DIRECTOR: Óscar Rojo
GUIÓ: Óscar Rojo
ORÍGEN: Espanya
DATA D’ESTRENA: 20 de setembre de 2013


Crítica publicada a Cultura PenedèsPublicacions relacionades

0 comentaris