L'App de la Via Catalana

3.9.13

L'organització de la Via Catalana cap a la independència ha creat una aplicació per smartphones, disponible per dispositius android i apple des d'inicis d'aquesta setmana.


Aquesta app pretén ser una eina de suport als participants de la Via Catalana durant el seu desenvolupament i en els dies previs i posteriors.
Consta d'una pàgina principal, posterior a la de presentació, i de 6 pàgines/ funcions:

1. Calendari: amb els actes relacionats amb la via, i el redireccionament a la pàgina web de l'Assemblea Nacional Catalana amb les dades específiques de l'esdeveniment.

2. Com arribar-hi. Especificant el tram al que estàs inscrit podràs geolocalitzar-lo a través de Google Maps i saber com arribar-hi.

3. Missatgeria. Espai que servirà als organitzadors per poder-se comunicar amb els participants, de forma general o per trams concrets.

4. Publicar foto. Funció de l'aplicació que té per objectiu crear una cadena de fotografies dels diferents trams de la Via Catalana.

5. Emergències. Pàgina de text amb les recomanacions bàsiques per poder tenir una bona diada i un correcte desenvolupament de la Via catalana per la Independència.

6. Configuració. Per especificar un nou tram de la Via o sortir-ne.


PROS

1. L'app és senzilla i intuïtiva. Permet la seva utilització tot i no tenir gaire experiència en smartphones ni aplicacions mòbil.

2. La publicació de fotografies permet pujar les fotografies a posteriori en cas de no tenir connexió a internet o xarxa saturada.

3. Tot i semblar obvi, és adient destacar de nou les intencions de la organització (i dels participants) a través de petites recomanacions/ consells per l'òptim desenvolupament de l'acte.

CONTRES

1. La versió de l'aplicació per a dispositius android queda emmagatzemada a la memòria del telèfon i no permet moure-la a la targeta SD. 
De tothom és sabut la "poca memòria" dels smartphones android (com a mínim els que no són d'última generació), i aquests 4,92MB inamovibles pot suposar que algú no se la pugui descarregar o decideixi no instal·lar-se-la.

2. La publicació de fotografies només et permet fer fotografies i no carregar-les des dels teus àlbum. Segur que la voluntat és simplement tenir un arxiu gràfic de la diada i no omplir el servidor d'extremismes artístics, però són molts els malalts de filtres i del retoc fotogràfic que preferirien polir les fotos prèviament.

3. Poca vinculació amb les xarxes socials. Un dels objectius d'aquest dia ha de ser el "col·lapse social media" amb la #viacatalana i la independència de Catalunya. Si l'aplicació tingués un vincle directe a les xarxes socials facilitaria la creació de tweets amb hashtags concrets, la geolocalització dels diferents participants, o conèixer els perfils a facebook dels "companys del tram" entre d'altres.
____________________________________

Publicacions relacionades

0 comentaris