La digievolució dels herois del Districte 12

25.11.13

o la pel·lícula més coneguda com a

Jocs de la Fam 2: En Flames

Aquesta és la segona entrega de la saga basada en les noveles de Suzanne Collins, continuant amb la història de la parella del Districte 12 que va guanyar la 74a edició dels Jocs de la Fam.


Katniss i el seu company, Peeta, es veuen obligats a realitzar el Tour de la Victòria després de guanyar la última edició dels Jocs de la Fam anuals. En aquest s'han de passejar pels 13 districtes de Panem interpretant un paper que detesten.
Però després de 75 anys de repressió, la rebel·lió s'està gestant entre la població, cosa que no es poden permetre des del Capitoli i ho intentaran evitar amb una nova celebració dels Jocs de la Fam, els setanta-cinquens, amb unes noves regles de participació.


La jove Mística, filla d'en Hank i la Sheila de Dungeons & Dragons, fan incondicional de Robin Hood, sota el nom de  Katniss, participa en el Gran Torneig de la Arts Marcials i en surt guanyadora. Bé,ella i el seu gosset faldiller, en Peeta, l'humà alter ego de Randy Boggs.
Però aquesta victòria no satisfà a Vernon Pinkley, qui des del Patíbul ha anat ascendint fins arribar a President, ja que veu en Katniss una espurna d'Elora Danan, perquè va guanyar el torneig desafiant el poder establert, i perquè per la població sotmesa s'està transmutant en la Wallace de Panem.
Així doncs que cal eliminar-la però sense atiar la rebel·lió. Però com? Doncs celebrant una nova edició dels Jocs olímpics per Superherois. Però a l'estil illa Ying-Yang amb Tong Po: canviant les regles establertes, tot convocant-hi els guanyadors dels últims torneigs per tal de que la sra. Queen passi a ser només una escultura commemorativa al centre del Districte 12.
És en aquest moment quan desitges l'aparició d'alguns mentors per la parelleta: Muten Roshi, Xian Chow, Kesuke Miyagi, Morpheo, el Totpoderós, Yao Fei, Shifu, Cordell Walker, Menja-Tallarines i TerrymanRa's Al Ghul, EstellicóCharles XavierNeytiri, Solomone Kane, Obi Wan Kenobi, Jutge DreddJuan Ramírez Sánchez VillalobosKatsumoto, Mario Cobretti, Sam Trautman, Sloan, Don Diego de la Vega, Abbé Faria,... Però no; es quedaran amb la versió panemenya de Codi Lyoko i un alcoholic Tallahassse Flynt.

Així doncs que, com a bona pel·lícula de batusses, finalitza amb els membres del Dojo Miyagi participant en el 75è torneig dels Jocs de la Fam contra els Cobra Kai i resta de nens assassins del futur.


La història ens mostra un possible societat clarament dualitzada entre els habitants sotmesos dels diferents districtes i la classe benestant del capitoli. I ens mostra, com a V de Vendetta, les diferents tècniques de l'aristocràcia per mantenir la població sota control.
Però no ens cal anar al futur d'Amèrica del Nord pel veure un jocs de la fam. Aquest mateix cap de setmana s'han estrenat Heli i Metro Manila, dos pel·lícules que ens mostren la crua realitat del món del narcotràfic, la prostitució i la violència, a Mèxic i Filipines respectivament.

Si voleu gaudir de la seqüela de la saga de Suzanne Collins, de cap a les flames; però personalment us recomano també aquests dos altres films que, al basar-se en la realitat, no tenen perquè acabar bé.

 
Publicacions relacionades

1 comentaris

  1. que bé que s'ho passen els adolescents amb aquestes pelis...

    ResponElimina