Constantine: el detectiu de l'ocult a la petita pantalla

12.5.14

This is Constantine. John Constantine, asshole!

John Constantine (Liverpool, 1953) és un detectiu del món paranormal que fa ús de les seves virtuts i habilitats com a bruixot, nigromant i exorcista per mantenir els dimonis a ratlla.
És característic per la seva gavardina, damunt l'americana i la corbata, i per estar sempre envoltat del fum dels seus cigars, mantenint una estètica a l'estil de Philip Marlowe o Sam Spade.


Amb una dubtosa moralitat, fruït de la seva personalitat egocèntrica i cínica, i una metodologia innoble, es va fer un lloc en el món del còmic, de la mà de DC Comics. A inicis dels 80a va aparèixer com a actor secundari a Swamp Thing, fins que al 1987 va passar a ser el protagonista principal de John Constantine: Hellblazer.


L'aparició a la gran pantalla la va fer a través de Keanu Reeves al 2005, presentant-nos-el com un heroi motivat a fer el bé per guanyar-se un lloc al cel.


La sèrie, protagonitzada per Matt Ryan, iniciarà el seu recorregut amb l'internament de John Constantine en un hospital psiquiàtric per superar el trauma d'un cas que acaba amb una mort. Tenint en compte la gran temporada de American Horror Story: Asylum al barrejar paranormalitat i psiquiatria, tot apunta a un inici de temporada punyent.

La meva fascinació pels antiherois, aquells qui defugen de la pulcritud estètica i moral que fa pujar el sucre, m'ha aproximat sempre a personatges com The Punisher, Hellboy, Van Helsing, T-800, Dexter Morgan o aquest Constantine.


Tenim altres series recents que han volgut tractar el tema de l'ocult i han resultat un nyap. Llegeixis aquí Supernatural, que quan va aconseguir un públic fidel, se'ls hi va anar la pinça fent ressuscitar els personatges més que el mateix Krilin, i traspassant més dimensions que el propi Doctor Who. O l'horrorosa versió d'Sleepy Hollow, que vaig intentar acabar sense èxit només perquè als últims episodis de la 1a temporada hi tenia gran presència en John Noble (Walter Bishop o Denethor).


Espero i desitjo que el director Neil Marshall doni un futur molt més prometedor a aquest demonòleg i mestre de les arts obscures.

Publicacions relacionades

0 comentaris