Gestió dels perfils de persones que ens han deixat

15.5.14

Hi han posts que no tens planejat escriure perquè no esperes que una situació d'aquestes et toqui tan d'aprop. Però ja que hi som i no toca més remei que gestionar-ho, aquí us deixo els passos a seguir per poder

gestionar/eliminar els perfils a les xarxes socials d'amics/familiars difunts


En ple auge de les xarxes socials, la majoria de persones tenim el nostre reflex digital, des de la nostra vesant més professional fins a la més privada. Però... què passarà quan ens morim? Com podran eliminar els perfils els nostres familiars o amics?

Per començar cal dir que la millor manera seria que algú de confiança conegués els nostres passwords, i així entrar als perfils i eliminar-los de la forma més senzilla. Tot i que gestionar el perfil d'algú altre, encara que sigui d'un familiar difunt, pot considerar-se un delicte d'usurpació d'identitat. I amb el govern absurd que regenta aquest Estat, en el que ens ha tocat viure, val més no jugar-hi, perquè altres situacions surrealistes hem viscut.

En el cas de no disposar dels mots de pas del familiar o amic difunt, cada xarxa social té la seva metodologia:

FACEBOOK

Aquesta xarxa social, on actualment es calcula que existeixen 30 milions de perfils de persones que han mort, ofereix dues possibilitats:

1.) Eliminar el perfil. Amb el que s'eliminarà totalment la biografia i tot el contingut associat de Facebook perquè ningú pugui veure-ho.
En aquest cas només cal omplir aquest formulari, adjuntant-hi documentació com el certificat de defunció i la relació amb el difunt.
(Nota: aquesta sol·licitud també ofereix poder fer alguna petició concreta. Que la duguin a terme ja és una altre cosa)

2.) Convertir el perfil en un compte commemoratiu. Amb el que es congela el perfil i només es permet el que el seu grau de privacitat oferia, i enviar-li missatges privats.
En aquest cas, cal omplir aquest formulari, afegint-hi algun hipervincle que doni fe de la defunció.

TWITTER

Per poder processar la desactivació del compte, un familiar directe del difunt, o una persona autoritzada per actuar en representació, haurà de proporcionar la següent informació :

- el nom d'usuari del compte de Twitter de l' usuari mort;
- una còpia del certificat de defunció;
- una còpia del seu document d'identitat;
- i una declaració signada que inclogui l'acció sol·licitada ('desactivar el compte de Twitter'),
Nota: si el nom del perfil no és el mateix que el del difunt, caldrà detallar-ho millor.

Enviant-la, per fax o correu, a la següent adreça :
Twitter, Inc
c / o : Trust & Safety
1355 Market St , Suite 900
San Francisco , CA 94103
Fax : 1-415-865-5405

A partir d'aquí des del mail privacy@twitter.com faran el contacte corresponent, tot i que és aconsellable enviar algun mail previ a que la informació arribi a San Francisco. .

LINKEDIN

Aquest xarxa social per a professionals ens permet donar de baixa un perfil fent ús d'un formulari a través de DocuSign, un servei de registre de firmes electròniques amb validesa legal.

INSTAGRAM

Per donar de baixa un perfil d'instagram d'una persona que ha mort, només caldrà omplir aquest formulari (vinculat evidentment a facebook) i adjuntar-hi el certificat de defunció.

GOOGLE

Deixo aquesta xarxa pel final per dos motius: el primer és que ens permetrà accedir al mail d'un difunt després d'un llarg procés en el que un tribunal d'EEUU haurà de dictaminar sentència.
I el segon és perquè conscients de la problemàtica que suposa gestionar aquests tràmits, Google ha creat el servei de Gestió de Comptes Inactius. Aquest permet compartir les teves dades amb un amic o familiar de confiança, així com establir un temps d'inactivitat a partir del qual Google pot procedir a la teva baixa, notificant-ho a qui vulguis amb un missatge personalitzat.

De l'Annibal Smith vaig aprendre a tenir sempre un Pla-B, o sigui que avui mateix he configurat ja aquest servei.
 

Publicacions relacionades

1 comentaris

  1. Massa feina, quan la palmi, si es que mai la palmo, els meus comptes es quedaran innactius i ja està. De fet em preocuparà poc el què facin amb ells ja... I pel què fa a familiars propers, diria que no en tinc cap que no tingui al·lèrgia als ordinadors xD

    ResponElimina