Camarones al coco a Chicxulub

24.7.14

Des de l'Hostal Zócalo, on estem allotjats, s'organitzen diferents tours segons la voluntat dels hostes.

Així que avui, un grup de 9 viatgers hem estat guiats per l'Oscar al "Nature Tour"

La ruta comença amb la vista del port de Progresso, que està a 8km mar endins, ja que hi ha poca profunditat a la costa.

Encara a Progreso, ens ha portat al Boarding House, un hostal filial ubicat en una antiga casa pirata (segons explica la llegenda). En tot cas no és difícil d'imaginar-hi el rodatge de Black Sails, i s'agafen moltes ganes de passar-hi uns dies acompanyat d'unes ampolles de rom.

A partir d'aquí hem fet camí cap als aiguamolls a la caça del flamingo. Uns aiguamolls alentats tambe per aigua de mar, però bastant baixos degut a un problema de sequia que arrosseguen des del setembre de 2013. Flamencs... a vessar.

Seguint amb la ruta de la costa de Mérida desconeguda hem passat a Teelchac (Puerto de Teelchac), que resulta ser pels canadencs el mateix que és Mallorca pels alemanys. És una zona on es retiren molts canadencs ja que el clima és "molt agradable", no hi ha crim ni drogues, i el preu els és molt raonable.

I d'aquí a un passeig en barca per un bosc de manglars a San Crisanto. Acabant amb un agradable bany en un cenote perdut enmig de la selva.

Però una ruta com aquesta no és completa si no es toca la vesant gastronòmica. Així que hem dinat al Restaurante Palapa per degustar el peix i marisc acabats de pescar: un filet de peix a la planxa i uns "camarones" amb coco. Això si, hem fet parada previa a comprar la beguda per estalviar-nos uns pesos. Si, mentalitat catalana a 10.000 km de distància.

Ben dinats hem fet un bany al mar, on és impossible agafar un tall de digestió per la temperatura extremadament calenta de l'aigua, i després ha tocat fer un altre bany. Aquest en unes salines naturals. Surar d'aquella manera és ben curiós.

I d'aquí a Chicxulub, amb visita al port i vista del port de Progreso, a 12 km. A data de curiositat, és aquí on va caure el meteorit de 10km de diàmetre que va acabar amb els dinosaures. Des del port donem de menjar a un estol de gavines (tirant el peix enlaire). De fet, degut a que l'Oscar fa aquesta ruta 1-2 cops a la setmana, la gent del Port de Chicxulub l'anomen el Gaviota.

I ja a casa dutxadets, passeig per la Plaça Central de Mérida i beure des d'un dels seus balcons, al Restaurant X'Catiic, on prenem uns Dedos de Queso acompanyats d'un Margarita (no sabien fer Mojitos) i una cervesa Leon.

Publicacions relacionades

0 comentaris