Enfrijoladas antropologicas

16.7.14

El museu d'antropologia de Mexico és l'espai museografic més gran d'Amèrica llatina. Aquest alberga i exhibeix el llegat arqueològic dels pobles de Mesoamèrica, i deixa constància de la diversitat étnica del país.

La planta baixa està dedicada a la introducciò a l'antropologia i el poblament d'Amèrica, el preclàssic i Teotihuacan, els Tolteca, Mexica,
i les cultures de l'occident de Mexic (Estats de Sinaloa, Nayarit, Jalisco, Colima, Michoacán, Guanajato i Guerrero) i del Nord (Chichimecatlalli, o La Gran Chichimeca).

I el primer pis està dedicat als Nahuats; els pobles indis del nord-oest mexicà (els Rarámuri, Seris, Yaquis, Guarijíos, Pápagos, Pimas, Tepehuanos del Norte i Mayos); la Costa del Golf de Mèxic (els Mayes, Choles, Chontales, Caribes, Huaxtecos o Teenek, Totonacos i Tepehuas...); els 18 Pobles Indis del Sud (Tzañcue o Amuzgo, Nduudu yu o Cuicateco, Cha'cña o Chatino, Tsa jujmi o Chinanteco, Runixa ngiigua o Chocholteco, Slijuala xanuk o Chontal, Mero ikooc o Huave, Mero ikooa o Ixcateco, Ha shuta enima o Mazateco, Ayook o Mixte, Ñuu Saiv o Mixteco, Mexicanos o Nahua, Popoloca, Me'phaa o Tlapaneco, Driki o Triqui, Ben'zaa o Zapoteco, Angpon o Zoque Chimalapa, i Afromestizo); la Sierra de Puebla; Otopame; Puréecherio i Gran Nayar.

L'entrada al museu té un cost de $59, i les bosses es poden deixar a consergeria sense cap cost.
Abans d'entrar-hi, com a tot arreu fins ara, hi ha qui s'ofereix a fer-te una visita guiada.

El museu dóna per visitar-lo durant un mínim d'una setmana. Nosaltres vam estar-hi 6 hores sense entretenir-nos massa en els detalls i estàvem sols quan vam tancar-lo, o sigui que hi deu haver qui amb 2 hores ja ho enllesteix.

Per cert, és aquí on s'exhibeix la Pedra del Sol, el malanomenat Calendari Maya.

Per dinar: a l'exterior està ple de paradetes amb comida rapida i super tacos. Amb l'entrada pots sortir i tornar a entrar més tard.
Sinó el propi museu té restaurant: Bistec encebollado per $106 o flautes de pollo per $103, entre moltes altres opcions.

Com arribar-hi:
Parada de metro Auditorio i baixar pel Passeo de la Reforma, deixant l'Auditori Nacional darrere, i amb el Parc de Chapultepec a la dreta.
Passada la Casa del Lago, estarà a mà esquerra.

Publicacions relacionades

0 comentaris