Pan de elote al Zocalo

20.7.14

El zócalo és el nom popular amb que es coneix la Plaça de la Constitució de Ciutat de Mèxic.

Sembla ser que l'arquitecte que havia de fer el monument a la independència va ordenar-hi construir un "zócalo" que aguantaria el monument. Però finalment no es va fer, i el sócol va quedar allí durant uns quants anys. I d'aquí, el nom.

El zócalo està tancat per la catedral i el Palau Nacional, entre d'altres. I tot el voltant està plegat de monuments, esglésies i museus. Des del museu del disseny, fins al museu diocesà. Just a la plaça Constitució, en el Palau Nacional, hi trobem el museo Nacional de las culturas (entrada por la calle de la moneda, $0)

Sobre aquí, cap recomanació en concret. Passegeu-hi amb temps i sense presses: observeu, escolteu, oloreu... Està tot plegat de petits comerços i molta molta gent.

Però per menjar us toca visitar dos llocs. Per dinar, La Casa de los Azulejos. És una típica mansió colonial, entre 5 de mayo i Maderos que té la façana arrebossada d'azulejos amb diferents matissos de blaus. I allí, entre molts comerçs, qui ocuopa el millor lloc és el Restaurant Samborn.
Nosaltres vam degustar una Enchilada de mole poblano i uns Tacos a la Cochinilla Pibil: exquisits. Conteu amb uns $100 aprox. per plat.
I el lloc és molt bonic. Per tant, aquell dia intenteu dinar d'hora per evitar fer cues. Ah, i escolliu dinar al pati (primer pis)

I per veure com es fa de nit a la Plaça constitució, no hi ha res com el Puro Corazón, que ja us en vam parlar ahir. Nosaltres vam sopar Pechuga Xochimilco, Tlacoyos i Tacos de Machaca de Camarón, tot amb 2 copes de vi negre. L'ampolla de vi és cara en comparació amb Catalunya. I de postres, el Pan de elote.

I així acomiadem Ciudad de México per saltar cap a Yucatán.

Publicacions relacionades

0 comentaris