Papadzules a la Ciudad Blanca

22.7.14

De Valladolid a Mèrida podiem anar en un autocar de 1a classe per $178 (9'96€) o en 2a classe per $104 (5'82€). I creieu-me que aquests $74 (4'14€) marquen una gran diferència. És aquí on s'estableix la premisa de que quan més millor, més barat.

Si vols anar per autopista mentre et fan mirar una pel•lícula Disney, agafa 1a. Si vols viure Yucatan, agafa 2a sense pensar-ho.

Hem fet la ruta passant per carreteres secundàries i parant a tots els pobles i llogarrets possibles. I la selva, la famosa selva yucateca, no l'hem pogut veure de tants arbres com hi havia.

Un cop arribats, i per fer una bona integració meridiana, Tacos i Papachulas al restaurant regional La Auténtica Jarana Yucateca. Al bell mig del centre històric i just al costat del nostre Hostel Zócalo. I per demostrar-te la seva autenticitat, just a l'entrada, hi tenen una pobre dona vestida amb la huipila i fent tortas amb les mans. Si hi aneu, vigileu amb els antojitos, que aquí no són estil tapa, sinó de senyor plat.

Enllestit el dinar, i degut a la calor, s'ha imposat la migdiada. L'Hostal Zócalo és un típic alberg juvenil adaptat a la seva manera en un antic edifici colonial. El millor, de moment, en són l'ambient i les rutes que organitza el propi personal.

Un cop descansats, hem passejat per la Plaza Grande, el pasaje Picheta i el centre històric, i hem visitat el Palacio de la Governación, amb els seus murals sobre la història i espiritualitat Maya.

Publicacions relacionades

0 comentaris