Oh Capitán! Mi Capitán!

12.8.14

Mentre ahir al vespre, en un atac de nostàlgia, decidíem mirar la pel·lícula Jumanji, l'actor Robin Williams moria a casa seva, a l'edat de 63 anys.


I a mesura que van passant les hores, un munt de portals de comunicació i cinema fan els típics llistats sobre els millors papers i pel·lícules de Robin Williams. Alguns més encertats i d'altres menys. Alguns fins i tot barruers. En tot cas, ja que aquest actor m'ha marcat des de petit amb les seves interpretacions, també des del Funky Blog Medina he decidit llistar les seves millors pel·lícules a mode d'homenatge.

Les millors pel·lícules de Robin Williams


10. Les aventures del baró Munchausen. 1988

Aquesta és una de les primeres pel·lícules que vaig veure al cinema, i realment la tenia idolatrada fins que la vaig recuperar no fa gaires setmanes. Amb ella vaig comprovar que la manera de veure d'un infant al cinema malauradament duista bastant de la seva versió adulta asseguda al asofà de casa.
En aquesta, Robin William va interpretar al Rei de la Lluna. Un monarca que literalment havia perdut el cap.

9. Good Morning, Vietnam. 1987

Tot i ser una pel·lícula de finals dels 80, aquesta no la vaig descobrir fins arribats al segle XXI de la mà d'un amic que em va cridar "Gooooooooood morning Vietnam" tot just començar el dia.
En aquesta pel·licula interpreta Adrian Cronauer, un disc-jockey de l'Aviació d'EUA que des de la ràdio (a Saigón) entreté els soldats nord-americans desplegats a Vietnam.


8. Jumanji. 1995

Aquí en Robin Williams interpreta l'adult Alan Parrish, un nen que va quedar atrapat en un curiós joc de taula al 1969 i és alliberat vint-i-sis anys després per la Judy i en Peter Shepherd quan comencen a jugar.


7. Awakenings (Despertar). 1990

Amb la parella De Niro - Robbins, aquest segon com a Dr. Malcolm Sayer, en el camí d'ajudar-se a despertar l'un a l'altre.


6. Mrs. Doubtfire (Senyora Doubtfire). 1993

On interpreta a Daniel Hillard, un home que ha d'interpretar a la senyora Doubtfire per aconseguir veure de nou als seus fills.


5. One Hour Photo (Retratos de una Obsesión), 2002

Una pel·lícula amb qui em vaig topar amb en Robin Williams de cop i volta, sense estar al cas d'aquesta interpretació com a Seymour "Sy" Parrish. Si, un altre Parrish, però aquest cop com a un obsessiu encarregat d'un laboratori fotogràfic.


4. Good Will Hunting. 1997

Barreja del sr. Sayer i el profesor Keating, Sean Maguire és un psicòleg que li toca fer el seguiment a Will Hunting alhora que supera el dol de la seva esposa.


3. Hook. 1991

Robin Williams és l'empresari Peter Bannig, qui resulta ser l'evolució de Peter Pan. Amb l'ajuda dels nens perduts haurà de recordar qui era per poder alliberar als seus fils de les mans del Capità Hook.


2. Dead Poets Society (El Club dels Poetes Morts). 1989

Aquella pel·lícula que mai et cansaries de veure. On en Robin és el professor John Keating, qui ajuda als seus alumnes de Welton a viure la poesia i aprofitar el moment. Oh capità!

"oh capitán, mi capitán"

1. Patch Adams. 1998

Personalment és la millor interpretació de Robin Williams, pot ser perquè la vaig descobrir precisament a partir del clown (i l'humor) com a forma de relació amb els pacients.
Aquí interpreta el dr. Hunter "Patch" Adams, l'autèntic doctor inventor del riure com a teràpia per als pacients. "El dia d'avui no es tornarà a repetir. Viu intensament cada instant. No significa amb bogeria, sinó mimant cada situació, escoltant cada company, intentant realitzar cada somni positiu, buscant l'èxit de l'altre, examinant-te de l'assignatura fonamental: l'amor. Perquè un dia no lamentis haver malgastat egoistament la teva capacitat d'estimar i donar vida".

Publicacions relacionades

1 comentaris

  1. La veritat, no suporto aquest home en papers tragicòmics. Per tan només salvo Hook, Senyora Doubtfire i Jumanji.

    ResponElimina