El Hobbit 2: Una desolació (part II)

9.12.14

Continuant amb la trilogía de crítiques a El Hobbit, centrada en el Hobbit 2, avui de forma breu tocaré la investigació d'en Gandalf. Perquè del doble fil argumental, per una banda Érebor i per l'altra Dol Guldur, sembla que el segon es posi a la pel·lícula amb calçador; i cal entendre que van estretament lligats.


La fortalesa en runes, al mig del Bosc Llobregós, on habita el Nigromàntic, s'anomena Dol Guldur. És una paraula en síndarin (una de les llengües elfs) que ve a significar "el Turó de la bruixeria" ("dol": cap/turó, "Gûr": Màgia, i "dur": fosc).

Més de mil anys després de perdre el dit a mans d'Isildur, en Sauron es va establir en un turó sense vegetació al Sud del gran Bosc Verd (anomenat Amon Lanc), ja que era un lloc deshabitat. Allí hi construí una fortalesa, que s'anomenà Dol Guldur, tot i que a la pel·lícula sembla que el Senyor Fosc hagi ocupat en castell en runes. Amb la seva arribada, la maldat va començar a fer vida al bosc, i a partir d'aquí va passar a anomenar-se Bosc Llobregós.

Ja que la pel·lícula s'ha longevititzat tant, crec que en Peter Jackson s'hagués pogut recrear més en la investigació que fan els dos Istaris sobre la identitat del Nigromàntic.


Per altre banda, aquell altre lloc on queden en Radagast i en Gandalf, dalt de tot d'unes escales on troben unes masmorres amb els barrots rebentats, resulten ser els Alts Cingles de Rhudaur(1), les tombes on es troben empresonats els Nazgul.
Però... qui els va empresonar? Quan?
I com?
Senyor Peter Jackson, que l'Expectum Patronum només funciona amb els Dementors.
I  per dos minuts mal explicats de pel·lícula, calia fer sorgir tot això?

Espero que en la 3a pel·lícula aquesta part pugui ser-hi reflectida. Al mateix temps que pugui explicar-se com en Gandalf rep la clau i el mapa d'Èrebor.


De l'aparició del Senyor de Mòrdor en aquesta segons pel·lícula m'encanta com la direcció transforma el Nigromant en en Sauron. De la lluita amb en Gandalf, aquell espectre boirós acaba rodejat de flames i, mirat de lluny, té aparença d'un ull de foc. Si a El Retorn del Rei la figura de Sauron s'havia rebaixat a una mena de Mike Wazowski a lo bonzo, ara P.Jackson li retorna la majestuositat que mereix.
El Senyor Fosc no és només un ull.(1) Traducció al català de "High Fells of Rhudaur"

Publicacions relacionades

2 comentaris

 1. tot això sortia al llibre del hobbit? no recordo res xD

  ResponElimina
  Respostes
  1. Res de llibre! Tot és cosa d'en Jackson!!!!
   En Peter eh, no en Mickel.

   Elimina