Qui són els nans de El Hobbit?

13.12.14


El Hobbit serà una de les pel·lícules que passarà a la història per què la gran majoria d'espectadors no podrem recordar qui són els companys de viatge de Thorin (val, i de Bilbo). I no serà perquè en Peter Jackson no hagi tingut temps per donar-nos un cop de mà!

Qui són doncs aquests 12 nans que acompanyen l'hereu d'Erèbor a recuperar el seu regne?
Podríem començar per anomenar-los tots seguits, com fan els actors que els representen...

Thorin, Fíli, Kili, Balin, Dwalin, Óin, Glóin, Dori, Nori, Ori, Bifur, Bofur i Bombur

Però millor si els intentem reagrupar per les seves relacions de parentesc.
A grans trets trobem els descendents directes de Durin (familiars de Thorin Escut-de-roure), els cosins llunyans de Thorin (germans 'RI'), i els qui no pertanyen a la Casa de Durin (els 'UR').

Dels primers, THORIN II (Escur-de-Roure) n'és l'hereu. Els germans FILI i KILI són els seus nebots, i BALIN, DWALIN, ÓIN i GLOIN són els seus tiets 2ns (cosins 2ns del pare de Thorin II).


Com a descendents també de Durin l'Inmortal, però no per línia directa com els nans anteriors, trobem els anomenats "Germans RI": DORI, NORI i ORI. Tots tres són germans per part de mare.
Aquest és un fet anòmal en les relacions de parentesc dels nans, però que no s'acaba d'explicar en cap de les obres de Tolkien.
I com a últim grup trobem la "familia UR", que descendeixen dels Nans de Khazad-dûm (Mòria) però no pertanyen a la Casa de Durin.
Aquests són els germans BOFUR i BOMBUR, i el seu cosí-germà BIFUR.

Per evitar fer "spoilers", en aquesta entrada em quedo aquí. Si voleu més informació podeu llegir els posts funkys relacionats amb El Hobbit i els nans, consultar la següent webgrafia:
- "Xuleta" de Lorth of the Rings Project per saber qui és qui.
- Descripcions oficials dels nans a El Anillo Unico.
- o la Tolkienpèdia.

o seguir a cadascun d'ells a twitter:

 (clicka damunt de cada imatge)

Publicacions relacionades

0 comentaris